Grønkålsmuffins med bacon

Ca. 12 Stk.

Ingredienser

250 g kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål


1 løg


125 g bacon, evt. fra kalkun


1 spsk olivenolie


½ spsk frisk rosmarin


50 g smør


3 æg


2 dl mælk


200 g mel


2 tsk bagepulver


2 tsk salt


½ tsk peber


20 g ost


Olie

Tænd ovnen på 200o.
 
Pil løget og hak det fint. Skær baconskiverne i tynde strimler. Rist løg og bacon på panden i olie i 5 minutter. Tilsæt den optøede grønkål, rosmarin, salt og peber. Sluk for varmen, tilsæt smørret og lad det smelte i kålblandingen. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælk, sigt mel og bagepulver i og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt grønkålsblandingen i og fordel dejen i muffinsforme. Drys med ost på toppen og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.
 
 
Serveringsforslag
 
Forret
 
Lune grønkålsmuffins med ristet bacon samt dressing til hvidvinsdampede rødspættefileter rullet om grønne asparges.
 
 
Hovedret
 
Lune grønkålsmuffins med ristet bacon til salat eller tørret skinke.
 
 
 
Vegetarret
 
Undlad bacon server med salat.
 
 
Madpakke/skovtur
 
Grønkålsmuffins til rugbrødsstave og gulerødder.
 
 
Opskrift udarbejdet af Sønderjydsk Kål, se mange flere på http://www.soenderjydsk-kaal.dk/da/index.php?id=26