Rabarber clafoutis med streusel
4 personer
Ingredienser
Streusel:
200 g mel
125 g smør
125 g sukker
Clafoutis:
400 g rabarber ( i små stykker)
2 hele æg + 1 æggeblomme
2 dl mælk
50 g mel
50 g sukker
1 suppe ske cremefraiche 38 %
1 vaniljestang ( kernerne skrabes ud)
Den kolde smør skæres i terninger og æltes sammen i hånden med mel og sukker.
Bages på bagepapir i ovnen ved 170 grader til den har en gylden farve.
Smør en tærteform eller 4 små forme og de drysses med mel.
Mælk, æggene , æggeblommen, sukker og vanilje røres sammen og tilsæt mel og cremefraiche.
Derefter tilsættes rabarberstykkerne.
Det hele røres rundt og fyldes i formene og bages i ovnen i ca 35 min ved 180 grader.
Massen skal føles fast.
Clafoutis køles af, den kan også fryses lidt.
Derefter tages den ud af formene og drysses med streusel og kan serveres