Rabarber clafoutis med streusel

4 personer

Ingredienser

Streusel:


200 g mel


125 g smør


125 g sukker


Clafoutis:


400 g rabarber ( i små stykker)


2 hele æg + 1 æggeblomme


2 dl mælk


50 g mel


50 g sukker


1 suppe ske cremefraiche 38 %


1 vaniljestang ( kernerne skrabes ud)

Den kolde smør skæres i terninger og æltes sammen i hånden med mel og sukker.
 
Bages på bagepapir i ovnen ved 170 grader til den har en gylden farve.
 
 
 
Smør en tærteform eller 4 små forme og de drysses med mel.
 
Mælk, æggene , æggeblommen, sukker og vanilje røres sammen og tilsæt mel og cremefraiche.
 
Derefter tilsættes  rabarberstykkerne.
 
Det hele røres rundt og fyldes i formene og bages i ovnen i ca 35 min ved 180 grader.
 
Massen skal føles fast.
 
 
 
Clafoutis køles af, den kan også fryses lidt.
 
Derefter tages den ud af formene og drysses med streusel og kan serveres